Uw Kerstpakketten specialist

Onvergetelijke kersttradities

Deel artikel

Kerst is een belangrijke en traditionele feestdag. Dat komt omdat het al eeuwen wordt gevierd. Tijdens Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd en herdacht. Maar tegenwoordig gaat het meer om het eten en de cadeaus. Toch zijn er een aantal tradities die zeker niet vergeten zijn. 

Kerstboom

Een onmisbare traditie in huis, is de kerstboom. Het is de traditionele naaldboom die tijdens de kerstperiode in huis wordt gehaald. De kerstboom wordt gedecoreerd met kerstfiguren zoals rendieren, pakjes en engelen. Verder vind je kerstbomen niet alleen in je huis maar ook nog in parken, straten en op pleinen. Thuis is het de bedoeling om de gekochte cadeaus onder de kerstboom te leggen. Aan het begin van het nieuwe jaar is het de bedoeling dat er een kerstboomverbranding plaats vindt. Alle kerstbomen uit de buurt worden dan verbrand in het bijzijn van de brandweer. Zonder kerstboom is er geen Kerst. 

Adventsperiode

Vanaf begin december tot Kerst zit je in de adventsperiode. Advent is de christelijke benaming voor de aanloop naar Kerst. Die periode begint altijd op een zondag. Als je gaat aftellen naar Kerstmis dan kun je gebruik maken van een adventskalender. Onder elk luikje die je open maakt tijdens de adventsperiode, zit een beloning. Dat kan zijn snoep of speelgoed.  Meestal is zo een adventskalender bedoeld voor kinderen. Maar is het wel een belangrijke kersttraditie.

Kerstdiner

Verder is lekker eten ook belangrijk tijdens Kerst. Tijdens het diner is het belangrijk om samen te genieten van het lekkere eten. Verder kan een kerstdiner wel voor heel veel stress zorgen omdat je veel moet voorbereiden. Zorg daarom dat je op tijd begint met de voorbereiding en de samenstelling van het diner. Zodat je onbezorgd van het kerstdiner kunt gaan genieten. 

Kerstcadeaus

Natuurlijk mogen de kerstcadeaus niet ontbreken. De traditie is begonnen in de tijd van de Romeinen, waarin de mensen offers gaven aan de goden. Die traditie is met de eeuwen meegegaan. Waardoor mensen er nu niet meer zonder kunnen. Tijdens Kerst geven mensen namelijk super veel cadeaus aan elkaar. Soms weten mensen niet eens wat ze moeten geven. Bijvoorbeeld als je een kerstcadeau voor je vriend zoekt, dan is het vaak onbegonnen werk omdat mannen heel kieskeurig zijn. Ben je dus op zoek naar een cadeau, begin op tijd met zoeken zodat jouw Kerst onvergetelijk wordt.

Gerelateerd nieuws