Uw Kerstpakketten specialist

Tips voor een verrassend kerstpakket

Deel artikel

De tijd van het jaar is weer aangebroken om kerstpakketten uit te gaan delen. Daar kan natuurlijk een hele hoop bij kijken. Soms kan het dan ook lastig zijn om een goed en passend kerstgeschenk te vinden. Je wil natuurlijk ook niet dat het geen verrassing is op het moment dat het wordt uitgedeeld. Om dat allemaal wat makkelijker te maken hebben we hier dan ook maar eventjes een een paar tips op een rijtje gezet waarmee het een stuk makkelijker wordt om een leuk pakket samen te stellen. Mocht jij dus nog naar inspiratie zoeken voor dit jaar? Lees dan snel verder!

Zoek uit wat het personeel leuk vind

Voordat je een besluit maakt over wat je allemaal in het kerstpakket gaat stoppen, is het natuurlijk ook handig om te weten waar er allemaal eventueel animo voor is op de werkvloer. Je kan dan natuurlijk de algemene richtlijnen volgen. Die stellen dat de hogeropgeleide vaak duurzame en luxe pakketten fijner vinden, terwijl de arbeiders vaak grote pakketten voor de familie een stuk fijner vinden. Je hoeft je natuurlijk niet alleen maar te baseren op de stereotypes. Je kan ook gewoon even gaan rondvragen bij de waterkoeler, of desnoods gewoon een enquête rondsturen. Dat laatste is vaak een betere optie als het een grote organisatie met veel werknemers betreft.

Kies voor offline of online

Tegenwoordig kan je natuurlijk ook al een heel eind komen met de waardebonnen van online winkels. Dan heb je ook het voordeel dat mensen vaak zelf ook gewoon kunnen kiezen wat ze willen. Het is ook handig omdat je dan niet in de problemen komt met ruimte. Dat kan met fysieke pakketten natuurlijk nog wel eens een dingetje worden. Als je echter gewoon de ruimte hebt, en je ook niet tegen de logistieke uitdaging van het uitdelen opziet, dan kan je natuurlijk gewoon voor een fysiek pakket gaan. Het is natuurlijk ook gewoon leuk om een doos te hebben die je kan uitpakken met de familie.

Zorg dat het resoneert met de missie van jouw bedrijf

Het is natuurlijk ook een moment om weer eventjes stil te staan bij alle goede dingen die het team dit jaar bereikt heeft. Daar een passende beloning voor geven is dan ook een goed moment om nog even te onderstrepen wat de missie van de organisatie is. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de duurzaamheid sector? Dan is het natuurlijk ook wel passend als je ervoor zorgt dat het kerstpakket ook duurzaam van aard is. Dan zorg je ervoor dat iedereen op een lijn komt te zitten.

Let natuurlijk ook goed op het budget waarmee je werkt

Je moet natuurlijk ook er wel voor zorgen dat alle verwachtingen binnen de perken blijven. Ieder jaar wordt vastgesteld wat het budget zal worden voor het kerstpakket. Om ervoor te zorgen dat je daar het meeste uithaalt kan je er ook voor zorgen dat je al je aankopen in bulk doet. Dan kan je natuurlijk ook ervoor zorgen dat je dan wat kortingen krijgt. Zorg er dan natuurlijk ook wel voor dat je op tijd begint met zoeken, want je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat alles mooi op tijd binnen is zodat het uitgedeeld kan worden. 

Gerelateerd nieuws