Uw Kerstpakketten specialist

De leukste kerstpakketten tips voor uw personeel

Deel artikel

Een van de dingen waar de meeste mensen het hele jaar wel naar uitkijken is natuurlijk het kerstpakket. Kerstpakketten zijn natuurlijk niet altijd even makkelijk om samen te stellen. Zorgen dat iedereen top kerstpakketten mee naar huis neemt kost een beetje inspanning, maar de resultaten zijn het meer dan waard. Om ervoor te zorgen dat je met genoeg inspiratie te werk kan gaan dit jaar, hebben we hier in ieder geval eventjes een paar gouden tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel de kerst in gaat. Zoek jij dus nog naar goede ideeën? Lees dan snel verder!

Doe onderzoek naar wat iedereen leuk vind

Alhoewel iedereen uniek is, zijn er wel een aantal richtlijnen die je kan volgen. Over het algemeen zie je dat de meer hoog opgeleide werknemers bij worden van cadeaus die lang mee gaan, of die van luxe aard zijn. De arbeiders hebben vaak de voorkeur voor een pakket wat met de hele familie uitgepakt kan worden. Je kan natuurlijk niet alleen op aannames bouwen, dus we raden aan om het gewoon te vragen. Je kan dit doen met een enquête, maar natuurlijk ook gewoon tijdens de koffie.

Let goed op het budget wat je beschikbaar hebt

Dit is natuurlijk belangrijk want dit is van te voren bepaald. Je kan dit ieder jaar opnieuw instellen, maar het is natuurlijk wel goed om dit van te voren goed in de ogen te hebben. Op die manier kan je teleurstelling voorkomen, en er tegelijkertijd ook voor zorgen dat je niet teveel tijd gaat verspillen met kijken naar opties die het niet waard zullen zijn. Afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt kun je vaak ook een hoop geld besparen door in bulk te bestellen. Op die manier kan je dan ook ervoor zorgen dat je het meeste uit je budget haalt.

Zorg ervoor dat het pakket past in het thema van jouw bedrijf 

Natuurlijk is het kerstpakket een moment voor waardering van je personeel, maar het is ook een kans om te signaleren waar je bedrijf nou precies voor staat. Op die manier kan je ervoor zorgen dat iedereen op een lijn zit. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de sector waar je in werkt. Ongeacht van de sector is het ook altijd een goed moment om nog even stil te staan bij alle dingen die het team dit jaar bereikt heeft. Ook is het dan natuurlijk toepasselijk om die waardering te laten blijken.

Kies tussen een offline of online cadeau

Dit zal waarschijnlijk afhangen van hoeveel mensen je aan het werk hebt. Als je met een grote organisatie in de weer bent dan is het vaak makkelijker om ervoor te zorgen dat je een online cadeau geeft. Dan kunnen mensen vaak gewoon zelf een budget uitgeven. Als je er dan voor zorgt dat er genoeg opties zijn is iedereen daar vaak wel blij mee. Met een fysiek pakket moet je er natuurlijk ook aan denken dat je de ruimte moet hebben om het allemaal op te bergen. Als dat geen probleem is, dan kan je natuurlijk gewoon een persoonlijk offline cadeau geven.

Gerelateerd nieuws