Uw Kerstpakketten specialist

Een bedrijf starten en inschrijven bij de KvK

Deel artikel

Een bedrijf starten moet je doen bij de KvK. Wil jij graag ondernemer worden en ben je van plan om je eigen bedrijf op te richten? Dan moet je ten eerste goed nadenken over jouw bedrijf. Het is belangrijk dat je weet wat voor bedrijf je wilt hebben en hoe je verwacht winst te gaan maken met dit bedrijf. Denk daarbij aan hoe je klanten gaat werven en hoe je producten of diensten gaat ontwikkelen. Denk je dat je winst kunt gaan maken met jouw bedrijf? Dan is het tijd om je bedrijf te registreren bij de KvK. KvK is de afkorting van de Kamer van Koophandel. De KvK houdt de gegevens van alle bedrijven in Nederland bij. Alle ondernemers moeten zich dan ook verplicht inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe registreer je je bedrijf bij de KvK?

Een KvK registratie gaat tegenwoordig erg gemakkelijk. Je kunt snel en eenvoudig online een afspraak maken op de website van de KvK. Je krijgt dan direct een overzicht te zien met alle gegevens die je nodig hebt om je inschrijving compleet te maken. Neem deze gegevens en de legitimatiebewijs mee naar de afspraak. Bij deze gegevens hoort onder andere een zakelijk adres. Je kunt hiervoor het adres van je bedrijfspand doorgeven. Heb je geen bedrijfspand? Dan is het ook mogelijk om je privé adres of een zakelijk postadres bij de KvK door te geven. Veel ondernemers geven liever niet hun privé adres door aan de KvK, omdat hun privacy daarbij geschonden wordt.

Wat is een virtueel postadres?

Als je liever niet je thuisadres inschrijft bij de KvK, kun je een virtueel adres aanschaffen. Zo kun je je toch inschrijven bij KvK met een postadres. Een virtueel adres betekent dat je je post naar een bepaald adres laat sturen. Hier wordt het dan voor je ingescand en naar je doorgemaild. Zo ontvang je wel je post, maar hoef je niet je privacy daarvoor op te geven. Zodra je officiëel ingeschreven staat, ontvang je van de Kamer van Koophandel je eigen btw nummer. Ook krijgt je bedrijf een KvK nummer waarbij het bedrijf ingeschreven staat. Zo kan iedereen jouw bedrijf terugvinden in de database van de KvK.

Gerelateerd nieuws